Iepurii au ciștigat cu fermitate loc pe numeroase ferme interne, si exista argumente valide ca: Iepuri – animale ce cresc repede, si ofera carne si piei, si puf, precum si alte produse la un cost redus de hrana, munca si bani.

Iepurii pot fi cultivati cu succes, nu numai la ferme, în fermele de sateni, dar, de asemenea, în gospodariile cetatenilor. Aceste animale da carne si produse alimentare de la blana lor sunt în cerere constanta. In timpul verii puteti sa cresteti iepuri cu usurinta, mincarea o luati din gradina, niste fin, iarba, crengute.

Iepurii sunt animalele care cresc repede si dau nastere la un numar mare de iepuri, si aduc multe beneficii omului. La varsta de 4-6 luni, in functie de rasa, iepurii de sex feminin sunt deja în masura sa produca urmasi. În fiecare an - 4-5 surcele, în medie - 5-6 iepuri din fiecare. Crescatorii pot sa obtina de la o iepuroaica 60-70 de iepuri timp de un an. Daca un purcelus dubleaza greutatea de 15 zile de viata, mielul - la 18, si vitelul - în 47 zile, atunci iepurasul ajunge la astfel de greutate la 6 zile, iar la 30 de zile, crește greutatea de 10-12 de ori. De la o femela si puii ei crescuti timp de un an, puteti obtine o suta sau mai multe kilograme de carne.

Carne de iepure este frageda, gustoasa, bine absorbita de organism. Continutul caloric, se afla mai mult in carnea de pui, vita sau carne de porc. In plus, carnea de iepure este un produs alimentar bogat in nutrienti si este recomandat pentru boli de ficat, gastrita, anemie, obezitate, si in alte boli. Grasimea de iepure, în comparatie cu alte grasimi animale, este biologic mai valoroasa. Raportul dintre acizii nesaturati fata de acizii grasi saturati este mai mare. Carnea de iepure este utila în special pentru copii si persoane în varsta.