Productia de carne de iepure din Europa este de aproximativ 1 milion tone pe an. Avind in vedere evolutia sistemelor agricole producerea din ultimii 10 de ani a suferit modificari semnificative. Sistemul traditional de imperechere se efectueaza de mai multe ori, in fiecare saptamana. Organizarea saptamanii consta în activitati de: nastere, intarcare, realizare, etc. În productia ciclica efectuind aceleasi operatii se repeta acele operatii de reproducere, de frecventa regulata: diluarea samintei se efectueaza intr-o zi la mai multi iepuroace. Inseminarea se realizeaza doar o data la 35 sau 42 de zile. Inseminarea artificiala o faceti la ferma, drept rezultat va reduceti costurile si munca.

Inseminarea artificiala de iepuri are loc in trei etape principale:

  • recoltarea spermei
  • analizarea lichidului seminal
  • inseminarea iepuroaicei

Avantajele de inseminare artificiala

  • un iepure mascul poate insemina pana la 50 de iepuroaice
  • cu hrana pentru iepurele mascul de la ferma se economiseste, decât în tehnologia convenționala
  • Controlul genetic contribuie la inbunatatirea noii generatii
  • sansa de fertilitate pana la 80%

Oferim cursuri de inseminare artificiala

Doar la ferma noastra puteti sa invatati cum se insemineaza artificial iepurii. Durata cursului este de 3 zile. Noi va vom invata urmatoarele:

  • cum sa cunoasteti cind trebuie sa inseminati femela
  • cum sa recoltati si sa diluati sperma de la mascul
  • analizarea spermei
  • cum se introduce corect cateterul in uterul female
  • cum se determina sarcina

Pret: 500 euro