Alaska

Rasa Alaska a fost dezvoltat in Germania la începutul secolului al XX-lea. Acesta este un iepure de marime mijlocie destinat atit pentru carne de iepure cit si pentru blana. Are greutate de 3-5 kg. Provenit de la iepuri germani negri puri care s-au imperechiat cu iepurii de origine olandeza, iepuri argintii si de rasa Havana. Ei au corpul scurt, dens, compact, cu capul mic, git scurt ai urechi mici. Piept larg, corp musculos, picioare puternice. Ei au blana groasa si lunga, intr-o nuanta albastra pe partea de sus - negru. Parul de pe abdomen usor mat. O iepuroaica aduce pe lume 6-7 iepuri, in timpul unei sarcina. Iepuri de rasa Alaska rezista la conditii de reproducere si pastrare.

Pret: 2,5 luni 250 lei

California

Iepuri de rasa California sunt mijlocii, culoarea blanii – alba dar urechile sunt de culoare maro inchis, la fel si varful nasului, picioarele si coada. Iepuri californieni combina caracteristicile bune de carne, o crestere mare de energie si piei de calitate. Greutatea medie a iepurilor adulti este aproximativ 4 kg, au o constitutie puternica, corp compact, spate si piept larg. O iepuroaica adduce pe lume 8 iepuri, in timpul unei sarcina. Greutatea medie a iepurilor nou-nascuti este de 45 g, aproximativ în acelasi timp, ei au o crestere mare de energie, cu un spor mediu, zilnic adauga o greutate de 40-45 g, iar la doua luni de viata - o greutate de circa 2 kg,la trei luni - 3 kg, la cinci luni – 4 kg. Iepurii nou-nascuti sunt albi pur. Din iepuri californieni se pot obtine piele cu blana de culoare alba si de buna calitate.

Pret: 2,5 luni 250 lei

Noua Zeelanda

Iepuri cu greutate de 4-5 kg, au o constitutie puternica, proportional trunchiul scurt si musculos, spatele larg, picioarele puternice, musculoase. O trasatura distinctiva a rasei Noua Zeelanda Alba este o mare energie de crestere la o varsta frageda. Iepurii nou-nascuti cantaresc 45 de grame, la doua luni au 2 kg, la trei - 2.7-3 kg. Principalul produs al acestei rase este carnea. Scheletul gros si puternic. Pielea este de culoare alba, cu o blana groasa si densa. Iepuroaica aduce in timp de o sarcina 6-10 iepuri. Acesti iepuri sunt rezistenti la podea de plasa.

Pret: 2,5 luni 250 lei